Monday, December 20, 2004

Tomten röstar på John Kerry!
Japp, det är sant. En oerhört tillförlitlig Zogby-undersökning visar att hela 27 procent av tillfrågade amerikaner (samtliga antagligen intelligenta, sofistikerade och väldoftande människor) tror att Santa är demokrat medan endast 16 procent tror att han är republikan.

Tomten är alltså inte alls röd, som vissa vill göra gällande på läskiga vänsterkanten i Sweden och minst lika läskiga högerkanten i USA - han är blå som en blåslampa! Blå som havet! Blå som Kerry! Hurra för färgen blått, som må orsaka depressioner men också är lugnande och harmonisk. Ingen gillar krigets och blodets färg. Minns vår stolta anti-kommunistiska paroll: idag röd, imorgon korv med bröd.

Föga förvånande tror förresten 43 procent av de tillfrågade att julhataren Ebenezer Scrooge, liksom även Grinchen, röstar rött/republikanskt. Fram för fler såna här opartiska studier!

3 comments:

Anonymous said...

Hey!
Zoogby är ju sån här enligt de allra flesta galningar som postar på olika forum:

Zogby is just a joker with no credibility. He is finished.

Zogby's suffering from Post Traumatic Election Syndrome

Zogby hates Bush, and when he got back poll data suggesting that most people did not share his feelings... well, he sauced it.

Så nu försöker han ge sig på tomtefar oxå?!!

Koala Mentala said...

Jag vill påpeka att det är i senatsval som Tomten röstar på JFK. I presidentval röstar han, som alla oss andra, på George Bush, Jr.

Hoppas ingen missförstod.

Koala Mentala said...

Alla VI andra heter det.